Kwalitatief onderzoek

Naast ons brede aanbod aan kwantitatieve diensten voeren we ook kwalitatief onderzoek uit.

In sommige gevallen kunnen de kwantitatieve data ons niet alles vertellen. Met kwalitatief onderzoek, bijvoorbeeld door middel van interviews of interactieve focusgroepen, kan Fyris de context en persoonlijke ervaringen beter in kaart brengen. Zo krijg je beter inzicht in wat je data-analyse in de praktijk betekent, waardoor jij je strategie of dataverzameling kunt verbeteren.


Persoonlijke gedrevenheid als basis voor datagedreven werken

Om data goed te kunnen verzamelen of analyseren, is het van belang zoveel mogelijk te weten over de betrokkenen of beoogde doelgroep. Key performance indicators (KPIs) worden vaak snel opgesteld, maar sluiten ze écht aan bij de informatiebehoefte van jouw organisatie, jouw stakeholders of jouw doelgroep? Heeft iedereen hetzelfde beeld van ‘succes’? Door middel van interviews of focusgroepen, onderzoekt Fyris welke informatie écht nodig om het verhaal van jouw organisatie te vertellen of vooruitgang te kunnen meten. Zo zorgen we er samen voor dat we effectief en efficiënt aan de slag kunnen met datagedreven werken.

Samen dataverzameling verbeteren

Een goed voorbeeld van de meerwaarde van kwalitatief onderzoek voor datagedreven werken is dataverzameling. Stel dat je een registratiedashboard hebt, maar dat deze in de praktijk té ingewikkeld of tijdrovend is om in te vullen waardoor je uiteindelijk maar weinig data van hoge kwaliteit verzamelt. Dat hindert niet alleen het datagedreven werken, maar is ook nog eens frustrerend voor de betrokkenen. Door middel van interviews en focusgroepen kan Fyris helpen om enquêtes, registratiesoftware of andere vormen van dataverzameling beter te laten aansluiten bij de praktijk van de doelgroep. Zo zorgt kwalitatief onderzoek voor data van betere kwaliteit, wat jou weer verder helpt richting je doelstelling.

Op zoek naar het verhaal achter de data

Door datagedreven te werken helpt Fyris jou het verhaal van jouw organisatie te ontwikkelen of te versterken. Maar elk verhaal is gebaseerd op persoonlijke ervaringen, belevingen, meningen of behoeften. Door middel van interviews kan Fyris jou helpen om beter inzicht krijgen in deze persoonlijke context. Fyris kent een ervaren team van interviewers. Zij verzamelen op basis van vertrouwen en connectie informatie die jouw organisatie verder kan helpen. Zo helpt Fyris niet alleen data in kaart te brengen, maar ook het verhaal achter deze data.