Evidence-based advocacy

Met gedegen onderzoek bijdragen aan maatschappelijke impact.

Sociale veranderingen worden veroorzaakt door veel verschillende krachten. Sommige van deze krachten kun ook jíj beïnvloeden. Dit geldt óók voor beleid: met gerichte public affairs acties waarbij sterke argumenten worden ingezet om je verhaal op te bouwen, kan het beleid op positieve wijze worden beïnvloed. Voorbeelden hiervan zijn het duiden van trends en ontwikkelingen, het laten zien van best practices, of de inzet van persoonlijke verhalen.

Argumenten onderbouwen met onderzoek

Belangenbehartiging ondersteund met cijfers

Samen bouwen aan jouw evidence base
Gedegen onderzoek

Aan elke goede argumentatiestructuur gaat een gedegen feitenonderzoek vooraf. Fyris ondersteunt opdrachtgevers met het uitvoeren van dit type onderzoek. Waarom is het zo belangrijk dat een maatschappelijk issue geagendeerd wordt? Hoeveel geld wordt er eigenlijk in een thema geïnvesteerd? Wat zeggen woorden en tekstdata ons over de argumenten die we kunnen inzetten?

Gezamenlijke inspanning

Beleidsmakers hebben behoefte aan informatie, en dat is waar jij het verschil kunt maken. Met diepgravend onderzoek kan Fyris de argumentatie achter jouw belangenbehartiging met behulp van feiten en cijfers nóg beter ondersteunen. Vaak gaat het hierbij om het koppelen van beleidsperspectieven aan budgetdata: waar gaat het geld heen, en strookt dat met de geformuleerde prioriteiten? Maar soms is je opgave onbekend, en maakt het ontrafelen hiervan onderdeel uit van onze gezamenlijke inspanning. Dit was bijvoorbeeld het geval bij ons project met Cordaid [link naar blog]. Kortom: bij het opbouwen van je evidence base, bouwen wij graag met je mee.

Ben jij ook geïnteresseerd in onderzoek als fundament voor je public affairs activiteiten? Neem gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

    Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.

    * verplicht veld