Datavisualisatie

Iedereen moet data kunnen begrijpen. Daarom bouwen wij geheel op maat visualisaties die ráken.

Wie ooit naar een enorm spreadsheet heeft gestaard, weet dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Visualisaties zetten kracht bij jouw verhaal, en stellen lezers in staat de informatie zelf te ontdekken en te begrijpen. Fyris zet in op het creëren van aantrekkelijke maar vooral functionele visuele communicatie van data, zodat informatie voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is.


Wetenschappelijke datavisualisatie

Effectieve datavisualisatie vraagt om een goede balans tussen het ontsluiten van informatie, het creëren van de tools om deze informatie te begrijpen én het zorgen voor genoeg aantrekkelijkheid voor de lezer om de visual te bestuderen. Voor Fyris staat het op een juiste manier overbrengen van kennis en informatie centraal, zonder af te doen aan de complexiteit van de data. We verduidelijken en vertalen de de data naar een visualisatie die toegankelijk is voor iedereen. Dankzij onze achtergrond in het academisch onderzoek, bij organisaties als de Wereldbank en de VN, en kleinere maatschappelijke NGOs, hebben we goed zicht op welke visual voor welk publiek werkt (en ook wat juist niet werkt).

Functie boven vorm

De communicatiefunctie van visualisatie staat voor ons op nummer één. Hoewel opmaak een belangrijke is voor de aantrekkingskracht van een visual, gaat datacommunicatie verder dan dat. Kleuren en patronen trekken weliswaar de aandacht, maar ervoor zorgen dat het verhaal goed overkomt; dát is de echte kunst. Fyris levert voor een breed palet aan typen data visualisaties van academische kwaliteit die er voor zorgen dat jouw verhaal goed overkomt. Door middel van (onder andere) interactieve grafieken, infographics, kaarten, dashboards, tabellen en diagrammen nodigen we de lezer uit om de data zelf te ontdekken en daarmee jouw verhaal tot zich te nemen.

Datavisualisatie in actie

Maar hoe ziet dit er uit in de praktijk? We kunnen het op allerlei manieren proberen uit te leggen, maar we kunnen de visualisaties het best voor zichzelf laten spreken. Op onze website vind je enkele voorbeelden van onze datavisualisaties. Vanzelfsprekend kunnen wij deze volledig op maat maken voor jouw organisatie, qua data, functie en opmaak. Hoe? Dat verkennen we graag tijdens een gratis demo.