Beleid inzichtelijk maken

Impact begint met inzicht. Dáár geloven wij in.

Hoe krijg je zicht op belangrijke politieke ontwikkelingen in complexe problemen die voor jou van belang zijn, soms zelfs op verschillende bestuursniveaus? Fyris kan je hier op verschillende manieren bij helpen.

Beleid begrijpelijk maken voor ieder soort lezer

Tekstanalyses met Natural Language Processing

Thematische én budgettaire analyses
Beleid begrijpelijk maken

Wij helpen organisaties bij het begrijpelijk maken van beleid. Het kan hierbij gaan om het stelstelmatig analyseren van grote aantallen beleidsstukken met behulp van een algoritme of tekstanalyse, maar ook om het duiden van de financiële en budgettaire gevolgen van het beleid. Ook kunnen we een thematische analyse koppelen aan de budgetten die hiervoor gereserveerd zijn. Lees hier [link naar Cordaid blog] een recent voorbeeld van zo’n project.

Duidelijke communicatie

Nadat heldere analyses je alle nodige inzichten op het beleid hebben gegeven, kun je gaan nadenken over het realiseren van maatschappelijke impact. Daarbij is het belangrijk dat niet alleen jij op de hoogte bent van de ins en outs; ook je achterban, vrijwilligers of leden wil je meenemen in je belangenbehartiging. Duidelijke communicatie over de bevindingen van je beleidsanalyse is dus essentieel. Ook hierbij kan Fyris je ondersteunen, met datavisualisaties op maat.

Op zoek naar manieren om beleid inzichtelijk te maken? Neem hieronder contact met ons op.

    Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.

    * verplicht veld